21.12.2015
Ziemassvētki ar rūķiem un eņģeļiem
Salmu radošā darbnīcā lieliem un maziem – mācam veidot salmu eņģeļus.

Ziemassvētku egles iedegšana Dubultu laukumā
Mācam veidot puzurus un eglīšu rotājumus no salmiem.

Lielais Jēkabs 2015
Piektdien, 20. novembrī, Šlokenbekas muižā Kurzemes tūrisma uzņēmējiem tika pasniegtas Kurzemes Tūrisma asociācijas kvalitātes balvas «Lielais Jēkabs 2015».
Mums tiek piešķirta balva nominācijā «Diži neparastā Kurzemes kolekcija».

Salmu muzejam – 5 gadi!
2015.gada 23.augustā Salmu muzejam aprit 5 gadi. Šo piecu gadu laikā te viss ir pamatīgi mainījies. Ieguldītais darbs un laiks ir neaptverams. Un tas viss, pašu spēkiem, pašu rokām un līdzekļiem veidots, būvēts, iekārtots, sakārtots,atjaunots, uztaisīts, salabots utt. To visu ir paveikuši Rītiņi. Otras tādas vietas nav nekur Latvijā un ārpus Latvijas. Par to mums prieks un lepnums, ka esam spējuši to izdarīt. Esam radījuši oriģinālus, unikālus darbus no parasta, bet Latvijā maz izmantota materiāla – salmiem un siena. Radītie darbi nav ne aprakstāmi, ne izstāstāmi, bet pašu acīm apskatāmi. Tādēļ, esiet mīļi aicināti Salmu muzeja jubilejas dienā. Bet, ja netiekat jubilejas dienā, tad kādā citā, Jums pateicīgā dienā. Tad Jūs visu redzēsiet un uzzināsiet!
Lielu paldies sakām visiem tiem, kas ar prieku, izbrīnu, pārsteigumā mirdzošām acīm priecājās un labus vārdus teica! Paldies, paldies, paldies!!!

Ekspozīcija “Uz Tobago”
Klāt ir pavasaris un kā katru gadu Salmu muzejā atkal ir tapusi jauna ekspozīcija „Uz Tobāgo”. Šoreiz Salmu muzeja mākslinieki Kristīne un Juris ielūkojušies Latvijas vēsturē. 17. gadsimts – hercoga Jēkaba valdīšanas laiks, Kurzemes un Zemgales hercogistes uzplaukuma gadi. Tobāgo  sala (Jaunkurzeme) bija viena no Kurzemes un Zemgales hercogistes kolonijām, kas atradās Dienvidamerikas krastā.

No salmiem ir izveidots makets ar burukuģi, pirātiem, pili un Tobāgo salu. Šī ekspozīcija ir mākslas un vēstures apkopojums jeb vēstures atspoguļojums mākslinieciskā veidā. Tā ir interesanta gan mākslas baudītājiem, gan vēstures izzinātājiem!

“Lielā diena Jūrmalā”
Lieldienu svinēšana Kauguros ar dejām, dziesmām, izrādi, radošām darbnīcām. Rādam, mācam izveidot salmu zaķus un citus Lieldienu dekorus.